Lehet, hogy nem csak én nem hallottam ezidáig arról, hogy a vörösbor, amit olyan nagyon ajánlanak napi fogyasztásra mint egészségmegőrző szert, az emberek 30 %-ának fejfájást és magas vérnyomást okoz. Pedig szenvedtem e mellékhatásoktól. Hennie van Vuuren, a Brit-Kolumbiai Egyetem kutatója már 15 éve is így volt ezzel, de nem hagyta annyiban a dolgot, hanem munkához látott.
Olyan borélesztőt fejlesztett ki, amelyik kevesebb amint termel, márpedig ezek a vegyületek, ilyen például a hisztamin, felelősek a kellemetlen mellékhatásokért és mellékízekért is.
A kanadai és egyesült államokbeli hatóságok engedélyezték az új élesztő használatát, illetve a nagy bortermelő Dél-Afrikában is zöld utat kapott.
A gyártók azonban nem jelzik az üvegek címkéin, ha ezzel az új élesztővel készült a bor, így a fogyasztó sötétben tapogatózik. De aki az utóbbi időben észak-amerikai bort ivott, jó eséllyel kipróbálta már.
2011. február 24., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése