2011. május 10., kedd

Juharszirupban pácolt csirke

Az eredeti recept csirkeszárnyról szól, de csirkecombból vagy mellből is nyugodtan elkészíthetjük. A lényeg úgyis a pácolás és a juharszirup! Kétféle pácot írok le, lehet választani.

A megmosott és szárazra törölt csirkedarabokat beleforgatjuk a páclébe, majd letakarva a hűtőbe tesszük és egy éjszakára állni hagyjuk.

Sütés előtt egy órával elővesszük, hogy szobahőmérsékletre melegedjen, majd lecsöpögtetve megsózzuk és megborsozzuk. Tepsibe fektetjük és forró sütőbe (200 fok) toljuk. Kb. 20 perc után megfordítjuk a csirkedarabokat, hogy a másik oldaluk is kissé megpiruljon. Végül rákanalazzuk a visszamaradt páclevet és még újabb kb. 10 percig sütjük, nagy odafigyeléssel, nehogy megégjen.

Pác 1
1 dl juharszirup
1 apróra vágott fokhagymagerezd
2 evőkanál étolaj
ujjnyi darab friss gyömbér lereszelve

Pác 2
1 dl juharszirup
ízlés szerint chiliszósz
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál mustár
1 kávéskanál Worcestershire szósz
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése