2017. május 13., szombat

Nagymama vaníliakrémes pitéje


A tészta hozzávalói 28 cm átmérőjű formához:
  • 300 g liszt
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 110 g vaj v. margarin
  • 110 g porcukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • fél citrom reszelt héja
Mindent egy tálba teszünk és összegyúrunk. Vagy ami még jobb: beleszórjuk a késes robotgépbe, ami villámgyorsan megteszi ezt helyettünk. Ezután legalább fél órára behűtjük.

A töltelékhez vaníliakrémet főzünk:
  • fél liter tej
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 egész tojás
  • 30 g kukoricaliszt v. keményítő v. búzaliszt
  • 120 g cukor
  • 1 teáskanál vaniliás cukor
Amikor a krém is kihűlt, bekapcsoljuk a sütőt. A tészta egyik felét kinyújtjuk, kikent sütőformába tesszük, Rákanalazzuk a krémet, majd a tészta másik felével befedjük. Tetejét kevés tejjel lekenjük, megszórjuk szeletelt mandulával. 180 fokos sütőben legalább 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése