2017. június 22., csütörtök

Mesterlövész-rekord


    

Új, egészen fantasztikus rekordról adott hírt tegnap a The Globe and Mail. Egy kanadai mesterlövész 3450 méteres távolságból ölt meg egy IS terroristát, aki merényletre készült az iraki biztonsági erők ellen.

A lövésről nemcsak videó felvétel készült, hanem pontos adatokat is rögzítettek. Annyit tudni lehet a hétköznapi halandóknak is az akcióról, hogy a használt fegyver típusa: McMillan TAC-50, a lövést egy magaslati pontról adták le és nem telt el tíz másodperc a becsapódásig.Noha a kanadai hadsereg sokkal kisebb, mint az amerikai vagy a brit, a mesterlövészeik kiemelkedőek. Ahogy az újság ábráján látható, az öt legtávolabbról célba ért lövés közül három kanadai mesterlövészek munkája. 

Az újságnak nyilatkozó katonai forrás elárulta, hogy ehhez nem elég a kitűnő fegyver és lőszer, a sasszem  és a gyakorlott kéz. A kanadaiak párban dolgoznak, a mesterlövésznek segítője van, hiszen rengeteg tényezőt kell figyelembe venni a röppálya kiszámításánál, például a szelet és a föld görbületét is.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése