2017. június 22., csütörtök

Mesterlövész-rekord


    

Új, egészen fantasztikus rekordról adott hírt tegnap a The Globe and Mail. Egy kanadai mesterlövész 3450 méteres távolságból ölt meg egy IS terroristát, aki merényletre készült az iraki biztonsági erők ellen.

A lövésről nemcsak videó felvétel készült, hanem pontos adatokat is rögzítettek. Annyit tudni lehet a hétköznapi halandóknak is az akcióról, hogy a használt fegyver típusa: McMillan TAC-50, a lövést egy magaslati pontról adták le és nem telt el tíz másodperc a becsapódásig.



Noha a kanadai hadsereg sokkal kisebb, mint az amerikai vagy a brit, a mesterlövészeik kiemelkedőek. Ahogy az újság ábráján látható, az öt legtávolabbról célba ért lövés közül három kanadai mesterlövészek munkája. 

Az újságnak nyilatkozó katonai forrás elárulta, hogy ehhez nem elég a kitűnő fegyver és lőszer, a sasszem  és a gyakorlott kéz. A kanadaiak párban dolgoznak, a mesterlövésznek segítője van, hiszen rengeteg tényezőt kell figyelembe venni a röppálya kiszámításánál, például a szelet és a föld görbületét is.  

1 megjegyzés:

  1. The Star Grand at The Star Gold Coast - JT Hub
    The Star Grand at 여수 출장샵 The 평택 출장마사지 Star Gold Coast is 경기도 출장안마 a 10-minute walk from The Star and provides a variety of facilities. Guests can book a 파주 출장샵 table or enjoy the 군산 출장샵 entertainment

    VálaszTörlés