2011. április 22., péntek

A textilmúzeum

A Kanadai textilmúzeum Torontó belvárosában található. A 2000 évet átfogó gyűjtemény 13 000 tárgyat foglal magában a világ 200 különböző vidékéről. Egyszerre több kiállítás is megtekinthető. Most éppen az alábbiak: Selyemoázis a Selyemúton: Bokhara ( tematikus válogatás a múzeum gyűjteményéből ) , Kai Chan kanadai-kínai művész alkotásai és a múzeum alapításának 35. évfordulója alkalmából az ünnepléssel kapcsolatos darabok bemutatása. Két éve egyébként a halasi csipkék arattak itt sikert.

A kiállítások mellett előadások, szemináriumok és gyakorlati foglalkozások is vonzzák a látogatókat. Külön érdekesség az a részleg, ahol nemcsak nézni szabad, hanem tapintani is, ami textilek esetében nem elhanyagolható pluszélvezet.

A múzeum boltjában textiltárgyú könyveket és természetesen hagyományos és modern szöveteket és textilalkotásokat árulnak.

A legizgalmasabb az a lehetőség, hogy akár otthon üldögélve is betekintést nyerhetünk a múzeum gyűjteményének közel felébe: http://www.textilemuseum.ca/collection/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése