2011. április 4., hétfő

Narancsos-kókuszos bögresüti

Igazi házi édesség egy régi kanadai gyűjteményből - méghozzá egy olyanból, ahová mindenki névvel küldte be kipróbált receptjeit. Nem állítom, hogy annyira extra finom, hogy senki eztán soha többé más édességre nem vágyik, de kellemes, gyors, egyszerű, olcsó és elronthatatlan. És külön ajánlom azoknak, akik utálnak kidobni-kiönteni ételt a szemétbe, hiszen a megsavanyodott tej vidáman felhasználható hozzá.

1/2 csésze bármilyen zsiradékot (vaj, margarin, zsír - vagy ezek kombinációja) habosra kikeverünk
3/4 csésze cukorral. Tovább keverjük
1 kezeletlen narancs reszelt héjával és
1 egész tojással. Hozzáadunk
2 csésze lisztet, amit előtte összeszitáltunk
1 teáskanál sütőporral és
kevés sóval (Mrs. Tennant, a recept beküldője fél kávéskanál sót ajánl, én jóval kevesebbet tettem bele) és végül beleöntünk
1 kávéskanál szódabikarbónával elkevert
1 csésze aludttejet (vagy valami hasonlót: joghurtot, kefirt).

Az egészet simára keverjük, de nem kell túlzásba vinni. Kikent-kilisztezett ( vagy sütőpapírral esetleg alufóliával kibélelt), 22x22 cm négyzet alakú tepsiben 180 C fokon 45-55 percig sütjük.
Amint kivesszük a sütőből, ráöntjük

1 narancs levét, amelyben
1 evőkanál cukrot oldottunk fel. A formában hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése