2011. augusztus 2., kedd

Diane jóvoltából

A receptet pár éve Diane barátnőm küldte Montreálból. Feltételezem, hogy ő pedig Krissey-től kapta, ezért lett Krissey répatortája a neve. De ez mellékes, a lényeg, hogy ez a különleges sütemény mindig nagyon finom és az elkészítése nem túl macerás.

1 csésze barnacukrot és
1 csésze étolajat elkeverünk. Tovább verjük és
3 egész tojást adunk hozzá egyenként. Majd beleszitálunk
1 1/2 csésze lisztet,
3/4 teáskanál sót,
1 1/3 teáskanál sütőport,
1 teáskanál szódabikarbónát és
1 1/3 teáskanál fahéjat. Végül beleforgatunk
2 csésze finomra reszelt sárgarépát és
1 csésze durvára darált diót.

Én közönséges gyűrűformában kb. 40 percig sütöttem 180 C fokon, de az eredeti leírásban 300 Fahrenheit (150 C) és angyalok eledele tortaforma vagy 2 db 20-23 cm átmérőjű kerek forma szerepel.

Végül a bevonathoz alaposan összekeverünk
20 dkg krémsajtot,
1/8 csésze vajat,
2
teáskanál vaníliakivonatot (vagy vaníliás cukrot) és
2 csésze porcukrot.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése