2011. december 31., szombat

Optimista kanadaiak


Az Angus Reid Közvéleménykutató Intézet három országot, Nagy Britanniát, Kanadát és az Egyesült Államokat hasonlította össze. A szeptemberi felmérés most megjelent adatai azt mutatják, hogy a kanadaiak nagyon elégedettek hazájukkal. 87 % gondolja úgy, hogy nincs ennél jobb hely családja számára, 75 % szerint itt a legjobb az élet, 86 % szerint a társadalom békés és tisztelettudó, és 67 % vélekedik úgy, hogy magas színvonalú egészségügyi ellátást kap.

Az amerikaiak, akik egyébként hazájukat minden szempontból a legkiválóbbnak hiszik, elismerik a kanadai egészségügyet és társadalmat. A britek többségének szintén tetszik a kanadai társadalom és a munkaerő-piaci kilátások.

Míg a briteknek csupán fele tartja hazáját a legnagyszerűbbnek a világon, az amerikai és kanadai válaszadók túlnyomó többsége (89 illetve 86 %) érez így.

A kanadaiak 42 %-a
abban is bízik, hogy hazájuk legfényesebb napjai még előttük állnak (az amerikaiak 36 és a britek 17 %-a gondolja ezt saját országukkal kapcsolatban). Könnyű ezzel az irigylésre méltó optimizmussal boldog új évet várni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése