2017. január 20., péntek

Graham keksz


Hozzávalók:
190 g liszt (fele teljes kiőrlésű, vagy ahogy tetszik)

90 g sötét barna cukor
3 g szódabikarbóna (kb. fél kávéskanál)
2 g só (kb. egy negyed kávéskanál)
50 g hideg vaj felkockázva
60 g méz
40 ml tej
1 mokkáskanál vaníliakivonat ( vagy vanillincukor)


Legegyszerűbb késes robotgéppel összeállítani. Ha ilyenünk nincs, akkor persze marad a kézi munka. 2 óra hűtés után kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk (alaposan lisztezzük a felületet, mert ragadós a tészta) és daraboljuk, derelyemetszővel vagy kiszúróval. Meg is szurkáltam villával, hogy jobban hasonlítson az eredeti, bolti graham crackers nevű kekszre. 180 fokon nagyjából 15 perc a sütési idő. Óvatosan, odafigyelve süssük, nehogy megégjen. Nem baj, ha még egy kicsit puha, amikor kivesszük, jobb félni, mint megijedni. 60-65 db 4x4 cm keksz lesz ebből a mennyiségből.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése